Restauranger, hotell och annat gott

Fabriksmuseet i Eskilstuna

Ett trevligt roligt museum i Eskilstuna är fabriksmuseet. Och dessutom gratis så det är alltid bra! :-) Museet är värt besöket när du är i stan så tveka inte att gå in och ta en titt runt själv.

Museet är uppdelad i flera delar och en av dem berättar allt om ångmaskinen. Det är ganska logiskt att ha detta avsnitt i museet eftersom Eskilstuna har en rik industrihistoria. Det finns en hel del av dessa ångmaskiner och om du har tur kan du se dem in action också. De gick inte när jag var där men förmodligen eftersom jag var där under lågsäsong men det var trevligt och lugnt :-)

Förutom ångmaskiner och tåg finns också en avdelning som ägnas åt historien om Eskilstuna. Jag kunde verkligen njuta av denna del och har varit tillbaka där flera gånger.

Museet ligger i stadens centrum på en liten ö i floden Eskilstunaån. Det är öppet från tisdag till söndag, från klockan 11 på morgonen till fyra på eftermiddagen.

Adress Munkteltorget 3
Vägbeskrivning: Eskilstuna ligger nära Mälaren cirka 12 kilometer söder om Mälaren och cirka 35 kilometer väster om Strängnäs och  ca 115 kilometer väster om Stockholm
Telefon: 016-102375

Bra hemsidor

BLOMS Materialhantering

Med våra lyftbord arbetar du alltid i rätt ställning