Restauranger, hotell och annat gott

Möt vikingarna på Sigurdsristningen

Sigurdsristningen är en speciell plats med mycket historia. Du kan se det på sidan av en lugn väg någonstans mellan träden. En liten skylt talar om var det är och när du klättra upp berget du ser det. En stor sten med snidade bilder omgivna av runskrifter. Men vad du känner är historia och massor av det. Jag tycker att det är en fantastisk plats. Det känns speciellt att vara här där det för så många århundraden sedan var någon som berättade en historia om en framstående vikingafamilj genom att göra dessa ristningar i dessa stenar.

Det är en viktig historisk plats men det är oskyddat det är bara “det” i skogen. Och det kanske gör det ännu mer speciellt. Jag känner mig alltid lugn när jag är där och jag vet inte varför jag bara känner mig väl till mods. Ristningarna är bara en 10-15 minuters promenad från busshållplatsen (Mora vägskäl). Jag inte gå hit så ofta. Kanske är det för att jag vill hålla det som den där särskilda platsen att besöka och det ger mig den stora känsla i att vara med om historia.

 

Bra hemsidor

Streckkod etiketter

Inventarieprogram som fungerar utmärkt till flertalet företag

Parnass Presentreklam

Vi har allt från tryckta logoband till vävda nyckelband med tryck